“Kültürümüzü Tanıyalım” Taşın Dile geldiği masal şehri Mardin’e yolculuk yaptık

Milli ,manevi, ahlaki , kültürel  ve yaşayan değerlerimizi kuşaktan kuaşağa aktarmayı amaçladığımız "Kültürümüzü Tanıyalım" etkiniliğimizde bugün Mardin  yöresini ele aldık.

Geçmişten bugüne birçok kültüre ev sahibi olan farklı diller ve dinlerin buluştuğu Mardin şehrimizin kültürüne tarihi bir yolculuk yaptık. Öğrencilerimiz Mardin yöresine ait giyimleriyle bütünleşip çiğköfte yapma etkinliğinde aktif katılım sağlayarak eğlenceli anlar yaşadılar. Mardin yöresine ait geleneksel yemeklerden, çanak çömleğine, bakır eşyalarına, telkari sanatına değindik. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin çalışmalarını yakından takip eden bizi destekleyen İlçe Milli Eğitim müdürümüz Sayın Abdulkadir Gümüş, İlçe Gençlik Spor Sayın Müdürü Mahmut AKDAĞ ve İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Sayın Abdurrahim ÇEÇEN etkinliğimize misafir oldular.

18-01-2024

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024